Årjängs kommun

REKRYTERINGSFILMER

Bakgrund:

Årjängs kommun är en kommun som vill koppla upp sig mot det som växer och tänka nytt. Som ett steg i detta har man använt sig av HELLO för att rekrytera genom sociala medier och rörlig bild. Ett sätt att komplettera traditionell rekrytering med hjälp av sociala medier och film.


Vad vi gjorde:

Man har önskat att arbeta autentiskt och gärna med glimten i ögat. Tillsammans med uppdragsgivare har vi i alla de kampanjer vi samarbetet strävat efter att lyfta den värme och glädje som finns på kommunens olika enheter. Genom det vill man visa att alla är viktiga - och alla är en del av Årjäng. Filmerna är korta, tydliga och håller alla kommunens grafiska profil och identitet. Vi har hjälpt till från idé och produktion till sociala medier och digital annonsering.


Resultat:

Årjängs kommuns rekryteringsfilmer har blivit väl omtalade. Man har lyckats att ligga i framkant med ett förhållandevis nytt sätt att tänka för en offentlig organisation. Man har lyckats bra med både spridning och rekrytering samt även att fått fler utanför Årjäng att uppmärksamma kommunen som arbetsplats. Du kan lyssna på kommunchef Birgitta Evensson och HR-konsult Gustaf Östlund när de intervjuas i P4 Värmland om just detta här (25.30 in i programmet).

 

 

Citat ur intervjun:

 

"Flera av mina senaste rekryteringar har varit personer som inte alls sökt nytt arbete men faktiskt har reagerat på de här filmerna och tänkt ´det där skulle kunna vara någonting för mig, de vågar och de sticker ut, där skulle jag vilja vara med och verka.´ Så mest att jag anställt personer på grund av filmerna."

..."Vi förstod ganska tidigt att det här sättet att rekrytera då man lägger ut en annons på hemsidan eller på arbetsförmedlingen inte räckte. Så då tänkte vi att nu satsar vi på sociala medier."

Birgitta Evensson, kommunchef Årjängs kommun

 

 

"Nu när vi ser att det ger resultat vill vi såklart fortsätta och se hur vi kan rekrytera ännu fler folk"

"... Det vädjar till det personliga och vi vill visa människorna bakom kommunen och vad vi faktiskt har att erbjuda."

Gustaf Östlund, HR-konsult, Årjängs kommun

film rörlig bild video rekrytera film filma hello kommunikationsbyrå
rekrytering hello kommunikationsbyrå hello värmland reklar rekrytera jobb rekrytering webb rörlig bild sociala medier film filma sociala medier video
rekrytera webb sociala medier värmland hello kommunikationsbyrå rekrytering video film filma rörlig bild
film rörlig bild filma video hello kommunikation värmland
rekrytera med video rörlig bild filma film hello kommunikationsbyrå värmland reklam kommunikation
video rekrytera film hello kommunikationsbyrå