Så tar du snygga bilder till dina sociala medier

Varför är andras bilder så mycket snyggare än mina? Får du inte till de där “rätta bilderna” som passar utmärkt i flödet? Lugn! Här får du våra allra bästa tips på att ta snygga bilder till dina sociala medier.

Testa en annan vinkel

Att ta en bra bild innebär inte att bara knäppa en bild “rakt upp och ner”. Vad händer om du sätter dig på huk, smyger lite åt vänster eller ställer dig på en stol? Att fotografera handlar mycket om att vara kreativ och testa vad som fungerar (och vad som INTE fungerar).

Arbeta med djupet

Ett tips för att få till en bra bild är att tänka på bildens djup. Kan någonting synas i förgrunden? Vad händer om du tar bilden över en kollegas axel? eller låter kaffemuggen skymma utsikten något? Sådana här knep skapar ofta ett smakfullt djup i bilden. Som gör den mer levande – och därmed lite roligare.

Allting behöver inte stå i mitten

Det du fotograferar behöver inte alls befinna sig centrerat i bilden. Ändå är det så som många tänker när de fotograferar. Testa vad som händer när den du fotar inte alls står centralt i bilden, det kan bli riktigt läckert! Kanske är det snarare det personen gör som kan få fokus i bilden? Prova!

Ha kul!

Den som fotograferar mycket VET att de bästa bilderna kommer mot slutet. De första man knäpper på en person kan oftast kännas stela och tillrättalagda. Försök lätta upp stämningen och knäpp bilderna när det känns mer avslappnat. Var heller inte rädd för att våga skratta och skoja. Det blir så härligt på bild – och slår de stela porträttfotona mot en kal vägg med hästlängder.

Lämna en kommentar